Wie?

Familiefoto

Bovenal ben ik vader van twee prachtige kinderen, Sara (2004) en Thomas (2006), en partner van een geweldige vrouw, Ingrid.

Ik typeer mezelf als een onderzoekende adviseur met idealen. Dit verenigt de drie rollen die ik combineer: adviseur, onderzoeker en idealist.

Onderstaand kun je lezen hoe ik deze drie rollen invul.

 

 • logo-kirkman-wie Mijn primaire rol is die van organisatieadviseur. Deze rol vervul ik sinds het afronden van mijn studie Strategisch Management aan de Erasmus Universiteit Rotterdam in 2000. Na circa 8 jaar te hebben gewerkt voor grote adviesbureaus, Ernst & Young Consulting, Capgemini Consulting en KPMG Business Advisory Services, ben ik in 2008 overgestapt naar Kirkman Company. Dit is een ondernemend adviesbureau met als missie ‘Co-creating Social Enterprises’. Sinds september 2012 ben ik als Associate verbonden aan Kirkman Company. Dit houdt in dat ik als zelfstandig ondernemer onderdeel uitmaak van de flexibele schil van het netwerk. Hiermee combineer ik de voordelen van het ondernemerschap met de kracht van een netwerk.

  Zie www.kirkmancompany.com voor meer informatie. • nyenrode Een belangrijke reden voor mijn overstap naar Kirkman Company was dat ik de kans kreeg om aan een promotieonderzoek te beginnen via Nyenrode Business Universiteit. Hierdoor kan ik invulling geven aan mijn tweede rol, die van onderzoeker. Bij mijn onderzoek richt ik me op de wisselwerking tussen controle en vertrouwen bij de besturing van samenwerkingsverbanden tussen financiële instellingen. In het bijzonder richt ik me op de relatie tussen zogenaamde formele controlemechanismen, zoals contracten en procedures, op het gedrag van besluitvormers en daarmee op het resultaat van de samenwerking.

  Om data te verzamelen voor mijn onderzoek heb ik vijf case studies verricht naar bestaande samenwerkingsverbanden, variërend van een joint venture tussen banken tot een stichting opgezet door verzekeraars. Eind 2017 heb ik mijn onderzoek afgerond door mijn proefschrift succesvol te verdedigen. Interesse in de uitkomsten? Dan kun je hier de digale versie van mijn thesis vinden. Alle reacties hierop zijn van harte welkom!
 • OMS Sinds 2010 geef ik invulling aan mijn derde rol, die van idealist. In dat jaar ben ik het initiatief One Million Snowflakes gestart. Vanuit de gedachte ‘een sneeuwvlok maakt weinig impact, maar een miljoen sneeuwvlokken kunnen samen de wereld veranderen’ ben ik bezig met het creëren van een ‘sneeuwbal van positieve verandering’. Dit doe ik door een netwerk te creëren van professionals die, net als ik, geloven in een betere wereld en die ervoor kiezen om die wereld samen te realiseren.

  One Million Snowflakes is een beweging van professionals met een hart die hun talenten en ervaringen willen inzetten voor een 'betere wereld'. Wij brengen deze professionals samen met partijen die hulp zoeken bij hun project of initiatief om deze betere wereld ook daadwerkelijk te realiseren. We doen dat via zogenaamde Meaningful Meetings.

  Zie www.onemillionsnowflakes.org voor meer informatie.